Zwangerschapscursus wel of niet?

Als je zwanger bent heb je de keuze of je een zwangerschapscursus wilt gaan volgen of niet.  Je kan daarbij kiezen uit een groot aanbod, waaronder ook zwangerschapsbegeleiding bij de oefentherapeut. Wat je daar vooral niet leert is hoe je moet bevallen. Elke zwangere is anders en elke bevalling is uniek. Wat je wel leert is een richtlijn met tips en oefeningen zodat je zo goed mogelijk de zwangerschap doorkomt en met zoveel mogelijk vertrouwen de bevalling in gaat.

Tijdens de lessen komen de dagelijkse houdingen en bewegingen aanbod,want bukken en tillen met een dikke buik is toch anders dan je gewend ben. Maar ook het in en uit de auto stappen, omdraaien in bed en hoe doe ik toch die sokken aan zijn belangrijke punten die besproken en geoefend worden. Daarnaast kun je leren met welke oefeningen rugpijn op te vangen is en hoe je het lichaam zo goed mogelijk in conditie houdt.  

En dan natuurlijk de ademhaling….iets wat je normaal gesproken gewoon doet, maar wat tijdens de topprestatie van het bevallen toch ineens ingewikkeld kan zijn. Door van te voren verschillende manieren van ademhaling te trainen kan je tijdens de bevalling het geleerde makkelijker toepassen. Tijdens de ontsluiting is vooral het loslaten erg belangrijk, maar tijdens het persen heb je kracht nodig en waar haal je dat vandaan? Dit leer je allemaal tijdens de lessen zwangerschapsbegeleiding bij de oefentherapeut.

Elke vrouw ziet tegen een bevalling op, of het nu de eerste of vierde keer is, maar hoe beter je voorbereid en getraind bent, hoe makkelijker het zal gaan. Ik wens alle zwangere dames die dit lezen een goede bevalling toe.

2 antwoorden
  1. Tineke Zomer
    Tineke Zomer zegt:

    Zwangerschapscursus wel of niet? Dat is zeker een vraag die ik mezelf tijdens de zwangerschap heb gesteld. Heel eerlijk gezegd, zag ik mezelf niet 10 x een avond naar zo’n les gaan. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een verkorte cursus bij Natasja te doen. Een goede beslissing!! Ik heb er veel aan gehad. Tijdens de cursus leer je ademhalingstechnieken, neemt ze je mee in wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en doe je oefeningen voor je houding. Ook was er een partneravond die mijn man ook zeker nuttig vond. Na de bevalling was er ook nog een les waarbij er wordt stil gestaan bij de bevalling, bekkenbodemspieren en buikspieren.
    Veel informatie gekregen! Daarnaast is Natasja erg prettig in de omgang.
    Om de kosten hoef je het ook zeker niet te laten Ik ben aanvullend verzekerd bij het Zilveren Kruis en kreeg bijna de hele cursus vergoed.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] totale bericht is te lezen op mijn nieuwe site Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste die dit leuk […]

Reacties zijn gesloten.