Bij mij kunt u terecht met bekkenklachten in de breedste zin van het woord:

  • SI problemen
  • Zwangerschapsklachten
  • Incontinentieklachten (van licht urineverlies tot blaasverzakking)
  • Lage rugklachten doortrekkend in één of beide benen
  • Heupklachten

Vaak ontstaan deze klachten door een verstoorde samenwerking van diverse rompspieren. Dit kan veroorzaakt zijn door een misstap, een zwangerschap, een ongeluk of langdurig verkeerd gebruik. Belangrijk is de stabiliteit rondom het bekken zo te trainen dat het lichaam de dagelijkse belasting weer aan kan. Door het trainen van die spieren, en dan vooral de samenwerking van die spieren, neemt de stabiliteit toe. Door daarnaast de dagelijkse houdingen en bewegingen met juist spiergebruik in te trainen nemen de klachten langdurig af.

Uitleg over het bekken

Bij incontinentie kijken we naar de vorm van urineverlies (constant of alleen bij kracht zetten), het plasgedrag en de voorgeschiedenis van eventuele ingrepen of zwangerschap(pen). Met een persoonlijk behandelprogramma proberen we de incontinentie zo te verminderen dat de kwaliteit van het leven weer stukken aangenamer wordt.

Natasja Tijhuis is gecertificeerd bekkenoefentherapeut wat inhoudt dat ze geschoold is op HBO-niveau om de klachten rondom het bekken op een zo effectief mogelijke wijze te behandelen met oefeningen. Kijk voor meer informatie op www.bekkentherapeuten.nl