Oefentherapie voor kinderen

Oefentherapie is zeer geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld een houdingsafwijking, hoofdpijnklachten of een afwijkend looppatroon.

Ook jonge kinderen kunnen klachten hebben aan het houding- en bewegingsapparaat. Regelmatig zien we kinderen met lage rugklachten door een te holle rug, scoliose (wel of niet aangeboren) of een inactieve houding. Hoofdpijn bij kinderen kan ook ontstaan door een inactieve houding of teveel gespannen zijn. Daarnaast zien we regelmatig hyperventilatie bij kinderen wat met oefentherapie goed te verhelpen is.

Vergoeding van oefentherapie voor kinderen tot 18 jaar komt uit het basispakket van de verzekering. De behandeling kan gestart worden met of zonder verwijzing van een arts. Zonder verwijzing is er wel toestemming van de ouders nodig.

Twijfelt u eraan of uw kind wel een gezonde houding ontwikkeld dan is het altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een intake en onderzoek te doen waarna u een deskundig advies krijgt over de mogelijkheden.

Oefentherapie bij slaapproblemen van kinderen

Circa éénderde van alle kinderen heeft wel eens een periode van slecht slapen. Als ze jong zijn is dat vooral voor de ouders een probleem, het kind haalt de slaap overdag wel weer in maar de ouder zal de gewoonlijke dagelijkse bezigheden gewoon moeten uitvoeren.

Als ze wat ouder worden heeft het kind daar ook last van waardoor het minder zal functioneren op school of binnen het gezin. Pubers hebben door de ontwikkeling van de hersenen en hormonen last van een verschuiving van het dag-nachtritme wat natuurlijk ook de nodige problemen oplevert.

Met oefentherapie voor slaapproblemen kan ik het kind en de ouder helpen om weer in een gezond patroon te komen. Bij jonge kinderen is de behandeling gericht op de ouder(s), bij oudere kinderen gericht op het kind, of een combinatie van beiden.

Wilt u meer weten maak dan gerust eens een afspraak.