Meer werkplezier door houdingsadvies

Het leuke van mijn werk als werkplekadviseur is de respons achteraf. Meestal als ik bij een bedrijf binnen kom om de stoel en het bureau goed in te stellen zijn de mensen sceptisch. Men vindt altijd dat alles wel goed staat, want zo werkt het lekker. Of alle bureaus staan op gelijke hoogte want dat staat mooier. Maar vol enthousiasme ga ik dan toch bij elke persoon langs en kijk voor iedereen wat in die situatie de minst belastende werkhouding is.

Als ik een werkplekadvies geef kijk ik natuurlijk naar de standaard dingen. De hoogte van de stoel en armleuningen, de hoogte van het bureau, de afstand van het scherm en de lichtval. Ik vraag daarnaast ook altijd welke werkzaamheden het meest worden uitgevoerd. Met die informatie kan je de indeling van een bureau praktischer maken en houdingstips geven voor die werkzaamheden. Iedereen heeft toch weer zijn eigen veel voorkomende bezigheden, de één voert bijvoorbeeld orders in, de ander typt veel over en weer een ander zit veel aan de telefoon. Voor ieder persoonlijk is dat een ander advies.

Als ik dan na enkele weken voor bijvoorbeeld het instellen van een nieuwe stoel nog eens langskom vraag ik natuurlijk altijd even hoe het bevalt. En steevast is het antwoord dat het eigenlijk veel prettiger werkt zo, dat lichamelijke klachten zijn verdwenen en dat er meer werkplezier is. En dat is de reden dat ik dit werk doe!