tips tegen hoofdpijn

Hoofdpijn als gevolg van te hoge spierspanning uit zich vaak als een drukkend gevoel rondom het hoofd, pijn bij de slapen en boven de ogen en een zwaar, moe gevoel. Die spierspanning ontstaat niet alleen door teveel stress, het kan ook door de werkhouding of andere gewoontes komen. Hier wat tips:

1. Let op de stand van je hoofd: maak een rechte rug en strek je nek uit door hem lang te maken, de neus blijft recht vooruit wijzen.

2. Je ogen: zit je te turen of te knijpen met de ogen? Probeer eens ‘ vriendelijke ogen ‘ te maken. Werk je met een beeldscherm let er dan op dat deze niet te hoog staat. Ogen kijken het liefst licht schuin naar beneden.

3. Je voorhoofd: als je geconcentreerd bent wil je nog wel eens fronsen. Hierdoor zet je veel spieren aan het werk die dat niet hoeven. Haal die frons dus uit het voorhoofd.

4. Je schouders: vaak staan deze te hoog. Probeer vanuit een rechte rugstand de schouders ontspannen laag te houden. Ook bij kou!

5. Bewegen: te lang in 1 houding zijn geeft ook meer spanning. Draai het hoofd rustig kleine stukjes van links naar rechts en buig het hoofd kleine stukjes opzij.

Dit zijn gewoon een aantal tips om verlichting te geven. Houdt de hoofdpijn aan of weet je niet of je de tips goed toepast vraag dan hulp aan een oefentherapeut bij je in de buurt, zie www.vvocm.nl

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de rest van deze tips kijk op mijn nieuwe site Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste die dit leuk […]

Reacties zijn gesloten.