Wij zijn geweldig!!!!

Mijn 90ste blogverhaal. De inspiratie is soms nog wat moeilijk te vinden. Alle houdingen heb ik wel kort besproken, allerlei tips zijn gegeven. Waar moet ik het dan nog over hebben?

Afgelopen weekend was ik bij een terugkomdag voor de bekkenoefentherapeuten van Michel van der Aa en daar kwam mijn inspiratie. Dit keer eens niet een verhaal voor mensen met rugklachten, niet voor mensen die graag wat tips willen hebben voor het lichaam, maar nu eens een keer één voor mijn collega’s.

Ik sprak die dag namelijk een collega die helemaal vol was van een bootcamp die ze had gevolgd. De moraal van haar verhaal was dat we als oefentherapeuten veel te bescheiden zijn en ons veel meer moeten profileren. We moeten ons eens wat meer op de borst slaan en zeggen: Wat zijn we toch goed! Ons beroep bestaat al een eeuw en nog weten mensen niet wat we doen. Ligt dat aan de mensen of ligt dat misschien aan onszelf? De beroepsgroep van oefentherapeuten bestaat grotendeels uit parttime werkende zelfstandige vrouwen. We doen ons werk heel graag en goed. Volgen alle bij- en nascholingen die gewenst zijn en werken hard om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Maar schreeuwen we dit van de daken? Nee, natuurlijk niet, het is toch gewoon logisch dat we dit allemaal doen.

Het is tijd voor verandering. Laat merken dat je zeer goede resultaten boekt. Laat weten hoe goed onze therapie is. We werken al een eeuw aan gedragsverandering bij cliënten, wij doen dit al vanuit de basis van de gedachte van oefentherapie. Werken aan gedragsverandering is nu ineens een hot item alsof het opnieuw is uitgevonden en wij fluisteren onderling, maar dat doen we toch al jaren? Nu geen gefluister meer maar schreeuw het van de daken. De oefentherapeut is de specialist in houding- en gedragsverandering voor mensen met lichamelijke klachten aan spieren en gewrichten.

Ik zou zeggen collega’s, het is tijd voor gedragsverandering in onze eigen beroepsgroep, laat zien dat je er bent!

En bedankt Yildiz voor je inspiratie!

 

2 antwoorden
 1. Yildiz van der Zijden
  Yildiz van der Zijden zegt:

  Hoi Natasja!
  Wat leuk! Ik had je website al bekeken en die ziet er goed uit!
  Ik ben ook bezig mijn blog op te starten (tip van de bootcamp)
  en jij bent daar gewoon al heel goed mee bezig.

  Zorg dat alle collega’s je blog te lezen krijgen want je schrijft het helemaal goed. Oefentherapie (en wij ook :-)) is geweldig!!

  groetjes, Yildiz

 2. Trea Hillebrink
  Trea Hillebrink zegt:

  Beste Natasja,

  Helemaal gelijk. We mogen heel trots zijn op onze behaalde resultaten en idd we moeten ons zo langzamerhand ook zelf afvragen waarom nog steeds niet iedereen weet wat men bij de oefentherapeut kan halen.
  Blijven schrijven, want dat doe je uitstekend.

  Groet Trea

Reacties zijn gesloten.